Vízálló szempillaspirál eltávolítása

Már írtam egy bejegyzést a vízálló szempillaspirálról, de a helyzetet tekintve fontos, hogy írjak pár sort a megfelelő eltávolítási lehetőségeiről is.
Lássuk mik állnak rendelkezésünkre ehhez a művelethez. Mivel a vízálló spirálok elég ragaszkodóak,  nehezebb lemosni őket, mint a hagyományos társaikat. Sokan esnek abba a hibába, hogy erőteljesen dörzsölik a lemosóval a szempillájukat, amitől töredezetté válik, és több hullik ki, mint amennyi a spiráltól. Aki eddig így csinálja, felejtse el ezt a módszert, próbálja ki inkább az alábbiak valamelyikét:

1. Szemfesték lemosó
Ezekből létezik többféle, általában olaj állagúak, így kíméletesek, és könnyen leviszik a spirált is. Egy vattapamacsra öntsetek belőle, majd nagyon óvatosan, simogató mozdulatokkal próbáljátok lemosni a festéket. Biztos tovább tart, mint a normál spiráloknál, de erőteljesen dörzsölni nem szabad!

2. Nedves törlőkendő
Én ezekből nem szoktam venni külön sminklemosó kendőt, mert a hagyományosak is ugyanazt tudják. Szintén óvatosan töröljétek át a szemeteket és a szempillátokat, amíg látszik a kendőn a festék. Kicsit időigényesebb, és nem minden esetben távolít el mindent maradéktalanul.

3. Vazelin
Ez az, amit én leginkább ajánlok. A vazelin a legkíméletesebb ebből a szempontból, hisz nagyon szépen leoldja a festéket, és kíméletesen eltávolítható.

4. Olaj
A vazelinhez hasonló "elven" működik, könnyen és gyorsan távolítja el a festéket, miközben jót is tesz a pilláknak és a bőrnek. Erre a célra megfelel az olíva-, kókusz- és mandulaolaj is.

Ti mit használtok sminklemosásra?

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése